nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

KURKVLOEREN
Kurk is een uniek materiaal dat zelfs met de moderne technologie niet te imiteren of te overtreffen is. Het is dan ook geen wonder dat dit voor 100% een ecologisch natuurproduct is.
De kurk wordt gewonnen zonder dat daarbij schade aan de natuurlijke omgeving wordt aangebracht.
Kurk bestaat uit miljoenen kurkcellen die ieder functioneren als kleine geluid-/ warmte isolatoren en absorberen druk en schok, hetgeen kurk veerkrachtig maakt.
Door steeds weer zijn oorspronkelijk vorm aan te nemen, is een kurkvloer bestand tegen zware belasting.
Al deze unieke eigenschappen maken de kurkvloer geluiddempend, veerkrachtig en isolerend.

Eigenschappen van kurk
Kurk komt van de schors van de kurkeik. Dit is een vernieuwende en duurzame bron, hetgeen ideaal aansluit op de steeds groter wordende vraag naar natuurlijke bronnen.
Wanneer de kurkeik 25-30 jaar oud is, wordt de boom als volwassen beschouwd en zal de schors voor het eerst verwijderd worden. Het verwijdering proces van de schors wordt traditioneel handmatig uitgevoerd. De eik wordt niet beschadigd en de schors groeit weer volledig aan en zal telkens een gladdere structuur na elke oogst aannemen. Het winnen gebeurt eens per negen jaar en een kurkeik kan een van leeftijd 150-200 jaar bereiken, dit houdt in dan hij zeker 20 keer geoogst kan worden. De kurkeik is werkelijk een onuitputtelijke bron van de natuur.
Er is tot op heden nog geen vervangend materiaal gevonden voor kurk, hetgeen waarschijnlijk ook nooit zal geschieden. De structuur van kurk is te vergelijken met die van een honingraat: elke vierkante cm bestaat uit 40 miljoen cellen. Zowel de cellen als de tussenliggende ruimtes zijn gevuld met een vluchtige stof die op lucht lijkt. Dit maakt kurk zo opmerkelijk. De unieke structuur en samenstelling van kurk staan aan de basis van de drie belangrijkste eigenschappen van kurkvloeren: Thermische isolatie, geluiddemping  en veerkrachtigheid.
 


kurkvloer-reinigen
kurkvloer reinigen
kurkvloer-onderhoud
kurkvloer onderhoud
onderhouds----pakket
onderhouds pakket
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.